TRADITIONALE PALINCA

Cu un loc al ei în rândul băuturilor traditionale palinca e o licoare cu un conținut ridicat de alcool şi cu o lungă istorie atât în România, cât și în Ungaria. În prezent, palinca reprezintă 40% din consumul de băuturi spirtoase în România, fiind de altfel şi un produs de export foarte apreciat. Licoarea aurie se obține printr-un proces de dublă distilare a unui fruct, a unui amestec de fructe sau a unui marc de fructe, cu sau fără sâmburi. Există, desigur, mai multe tipuri de palincă, cele mai populare fiind de prune, de gutui şi de tescovină, însă se poate face palincă şi de cireșe, doar că aceasta oxidează mai repede, după câţiva ani, pierzându-şi uşor buchetul şi gustul. Fiecare zonă a ţării noastre e specializată pe un tip de palincă, mai tare sau mai slab alcoolizată, dar toată delicioasă, mai ales când e savurată tradiţional, din pahar tip lalea, la temperatura camerei.

Citeste mai mult

Filtreaza Produsele
Ordonează după
Filtre active

0 Filtre Aplicate

RESETEAZA FILTRELE

Niciun filtru aplicat.

Brand 0
Tara de origine 0
Regiune 0
Litraj 0
Alcool 0
Cu Pahar 0

1 - 34 din 34 Produse / 1 Pagini

Astazi ai 10% REDUCERE la orice comanda folosind codul de cupon SEPTEND10