CONIAC

Coniacul este un distilat de vin învechit, de culoarea chihlimbarului, cu o tărie de 38 – 50 % vol. alcool. şi aromă fructată, cu accente delicate de vanilie. Denumirea “brandy” provine de la cuvântul olandez “brandewijn”, care înseamnă vin ars. În sec. al XVI-lea, marinarii olandezi au început să distileze vinul cumpărat din Franţa, pentru a evita acrirea sa pe drumul de întoarcere spre Olanda. Aşa a fost inventat coniacul, a cărui tehnică de producţie a fost mai apoi perfecţionată de producători din regiunea Cognac, care au inventat conceptul dublei distilări şi a învechirii în butoaie de stejar. Așadar, pot fi numite “coniac” numai distilatele produse în zona Cognac, Franţa, din struguri recoltați aici. În Romania, distilatul se numeşte “vinars”.

Citeste mai mult

Filtreaza Produsele
Ordonează după
Filtre active

0 Filtre Aplicate

RESETEAZA FILTRELE

Niciun filtru aplicat.

Stil 0
Vechime 0
Brand 0
Regiune 0
Anul 0
Litraj 0
Alcool 0
Pentru 0
Cu Pahar 0

1 - 40 din 165 Produse / 5 Pagini

ASTAZI AI 25% EXTRA-REDUCERE LA ORICE PRODUS - COD CUPON: OCT25