PROSECCO ALB

Vinul spumant preferat al milioanelor de oameni din toată lumea provine din nord-estul Italiei, cele mai faimoase dintre vinurile prosecco purtând cu mândrie denumirea de origine controlată a subregiunii deluroase Valdobbiadene. Pentru  a obţine prosecco se folosește o metodă diferită de vinificare decât în cazul șampaniei, iar soiul folosit este Glera. Reglementările le permit producătorilor să introducă şi alte soiuri indigene în compoziţia unui prosecco, dar nu mai mult de 15%, printre ele regăsindu-se soiuri rare precum Bianchetta, Verdiso sau Perera. Prosecco alb reprezintă majoritatea producţiei de prosecco, însă acesta poate fi şi rose, dozajul fiind împărţit în Brut, cu 0–12 g/L zahăr rezidual,Extra Dry, cu 12–17 g/L zahăr rezidual şi Dry, cu 17–32 g/L zahăr rezidual. Prosecco Asolo DOCG este un prosecco alb atipic prin faptul că e etichetat Extra Brut şi conţine până la 3 g/L zahăr rezidual. Prosecco este super prietenos culinar şi se asociază bine cu antreuri, mezeluri sau preparate asiatice picante.

Citeste mai mult

Filtreaza Produsele
Ordonează după
Filtre active

0 Filtre Aplicate

RESETEAZA FILTRELE

Niciun filtru aplicat.

Categorie 0
Stil 0
Brand 0
Regiune 0
Litraj 0
Alcool 0

1 - 40 din 114 Produse / 3 Pagini

Astazi ai 10% REDUCERE la orice comanda folosind codul de cupon SEPTEND10