TRADITIONALE SAKE

O băutură cu totul deosebită între cele tradiţionale Sake are locul său aparte în preferinţele celor care preferă licorile mai slab alcoolizate, dar şi ritualurile de servire cu totul neobişnuite. Cunoscută ca nihonshu, care se traduce prin lichior japonez, această licoare e băutura națională a Japoniei şi se consumă adesea la ceremonii, sărbători şi evenimente speciale, din ceşcuţă de porţelan sakazuki. Înainte de a fi servit, orice sake se încălzește într-o sticlă mică de porțelan, denumită tokkuri, pentru a i se evidenţia pe deplin aromatica cu totul specială. Dar ca să înţelegem mai bine de unde vine farmecul acestei  băuturi japoneze obţinute din orez fermentat, să derulăm puţin istoria. Fabricarea sake-ului datează din secolele III-V, atunci când japonezii au făcut cunoştinţă cu orezul umed, iar iniţial era produs cu precădere la curtea imperială şi în temple. Abia pe la începutul secolului al XVI-lea, a fost perfecţionat procesul modern de fabricare a sake-ului, care a permis ulterior lumii întregi să îl deguste.

Citeste mai mult

Filtreaza Produsele
Ordonează după
Filtre active

0 Filtre Aplicate

RESETEAZA FILTRELE

Niciun filtru aplicat.

Brand 0
Litraj 0
Alcool 0

1 - 3 din 3 Produse / 1 Pagini

Astazi ai 10% REDUCERE la orice comanda folosind codul de cupon OCT10