Campari este un aperitiv italian obţinut prin infuzarea mai multor tipuri de fructe şi ierburi aromatice în alcool şi apă. Sortimentul cu gust inconfundabil dulce-amărui este folosit adesea ca ingredient pentru cocktailuri. Cel mai adesea este savurat în combinaţie cu suc de lămâie şi apă minerală. Sortimentul a fost inventat în anul 1860 de către Gaspare Campari. În reţeta originală, băutura era colorată cu carmin, însă în zilele noastre ingredientul nu mai este folosit. Campari are o culoare fascinantă, un miros deosebit si un gust unic, motiv pentru care este adorat de milioane de oameni din întreaga lume.
Notele degustării:
Miros: Note vibrante de ierburi aromatice, învăluite într-un superb parfum floral.
Gust: Arome bogate, dulci-amărui de fructe proaspete, fructe uscate şi plante aromatice.
Finish: Lung, amărui.
Culoare: Roşu aprins.
Categorie | Vermut & Aperitiv |
Stil | Bitter |
Brand | Campari |
Tara de origine | Italia |
Litraj | 70cl |
Alcool | 25% |