Sortimentul impresionează prin personalitatea sa plăcută şi prin generozitatea paletei aromatice. Soiurile Merlot, Cabernet Sauvignon şi Fetească Neagră sunt vinificate separat printr-o tehnologie clasică de fermentare pe boştină în vase din oţel inoxidabil, la o temperatură de 24-26°C astfel: 19 zile Merlot, 21 zile Cabernet Sauvignon şi 14 zile Fetească Neagră. Un procent de 70% din vin este maturat pe o perioadă de 8 luni în barrique din lemn de stejar românesc aflate la a doua utilizare, iar restul de 30% este maturat în vase de inox. Vinul captează foarte bine somptuozitatea Merlotului şi rotunjimea Cabernetului, care împreună cu soiul Fetească Neagră conturează un sortiment parfumat şi elegant. Culinar, Făurar Roşu de Ceptura se potriveşte cu preparate pe bază de carne de roşie, paste sau brânzeturi semimaturate. Temperatura optimă de servire este de 18˚C.
Notele degustării:
Miros: Note intense de fructe uscate, fructe de pădure negre şi fructe roşii, completate cu accente de piper şi cafea.
Gust: Arome bogate de fructe de pădure roşii şi negre, îmbogăţite cu note condimentate.
Culoare: RoÅŸu rubiniu intens, cu tonuri purpurii.
Culoare | Rosu |
Stil | Sec |
Brand | Davino |
Tara de origine | Romania |
Regiune | Dealu Mare |
Litraj | 75cl |
Alcool | 14.2% |