Varianta specială a celebrului Costasera se prezintă impecabil, atribuindu-şi valenţe imperiale pe toată durata degustării, ba chiar de când îşi găseşte locul în pahar. Suita de vinuri italiene remarcabile nu ar fi la fel fără această expresie obţinută din struguri Corvina, Rondinella, Molinara şi Oseleta culeşi manual din zona Valpolicella Classica şi păstraţi o lungă perioadă de timp pe poliţe din bambus pentru a se coace suplimentar, tehnică denumită appassimento. În plus, vinul petrece minimum trei ani în cele mai bune butoaie de lemn, unde îşi desăvârşeşte pe deplin profilul aromatic unic. Serviţi vinul la 18° C, cu preparate pe bază de carne roşie sau vânat.
Notele degustării:
Miros: Nuanţe intense de cireşe zemoase, supracoapte, prune dulci şi cafea proaspăt prăjită.
Gust: Elegant şi rafinat, dominat de aroma cireşelor bine coapte, scăldate în accente fine de cacao.
Culoare: Roşu rubiniu.
Culoare | Rosu |
Stil | Sec |
Brand | Masi |
Tara de origine | Italia |
Regiune | Veneto |
Litraj | 75cl |
Alcool | 15.5% |