Sortimentul obţinut exclusiv din struguri Pinot Grigio recoltaţi manual la maturitate deplină din plantaţii proprii se dovedeşte a fi unul extrem de carismatic. Vinificarea este realizată în alb, ceea ce înseamnă că mustul şi pieliţele sunt separate imediat. Fermentarea are loc în vase de inox, la temperatură controlată timp de 14 zile, iar maturarea se efectuează 5-12 luni în butoaie de stejar, în cramele Cricova. Culinar, vinul se potriveşte foarte bine cu paste, orez cu legume sau preparate uşoare pe bază de peşte. Temperatura ideală de servire este de 8-10°C.
Notele degustării:
Miros: Buchet proaspăt, delicat, unde se remarcă nuanţe de fructe cu miez alb şi galben.
Gust: Arome răcoroase de fructe exotice, învăluite într-un parfum floral fin.
Culoare: Galben pai, cu accente de cupru.
Culoare | Alb |
Stil | Sec |
Soi | Pinot Grigio |
Brand | Cramele Cricova |
Tara de origine | Republica Moldova |
Litraj | 75cl |
Alcool | 13.5% |