Amatorii de vin roşu vor aprecia cu siguranţă eleganţa şi intensitatea aromatică a acestui sortiment ce combină un soi franţuzesc, Cabernet Sauvignon, cu unul autohton, Fetească Neagră. Cele două soiuri sunt vinificate separat. Producătorii au optat pentru fermentarea pe boştină, în vase din oţel inoxidabil, urmată de o fermentaţie malolactică. Vinul este maturat timp de 12 luni în barrique din lemn de stejar românesc aflate la a doua umplere şi apoi este învechit în sticlă pe o perioadă de cel puţin 12 luni. Culinar, sortimentul poate fi asociat cu preparate pe bază de carne roşie, paste, pizza şi brânzeturi semimature. Temperatura optimă de servire este de 18-19˚C.
Notele degustării:
Miros: Note intense de fructe confiate, fructe de pădure negre, lemn de stejar şi accente de cafea.
Gust: O simfonie de arome bine structurate, unde se remarcă în special coacăze negre, cireşe negre, tonuri lemnoase şi un strop de condimente.
Culoare: Roşu rubiniu intens, cu tonuri purpurii.
Culoare | Rosu |
Stil | Sec |
Brand | Davino |
Tara de origine | Romania |
Regiune | Dealu Mare |
Litraj | 75cl |
Alcool | 14% |