VIN FORTIFICAT

Prin definiție, vinul fortificat este un vin căruia i-a fost adăugat un distilat pentru a-i crește conținutul de alcool. Categoria vinurilor fortificate este una foarte variată, iar dintre acestea vermutul, sherry-ul și vinul de Porto sunt cele mai cunoscute de publicul larg. Reglementările vinurilor fortificate includ intervalul permis de alcool în volum, perioada minimă de învechire și stilul de învechire, tipul de vin de bază, tipul băuturii adăugate, dar și cantitatea de zahăr, printre altele. Din punct de vedere geografic, vinul fortificat poate fi făcut oriunde, însă există anumite regiuni geografice ce se axează pe o anumită categorie, așa cum este Madeira, un vin specific insulei portugheze Madeira, sherry-ul specific regiunii andaluziene Jerez de la Frontera, vinul de Porto din Duoro Valley, Marsala din orașul sicilian Marsala sau Commandaria din Cipru.
 

Citeste mai mult

Filtreaza Produsele
Ordonează după
Filtre active

0 Filtre Aplicate

RESETEAZA FILTRELE

Niciun filtru aplicat.

Categorie 0
Stil 0
Vechime 0
Litraj 0
Alcool 0

1 - 15 din 15 Produse / 1 Pagini

Astazi ai 10% REDUCERE la orice comanda folosind codul de cupon OCT10